Hétvége

Remekül sikerült a DK-i régiós hétvége! Kecskemétről, Szolnokról, Pestről és Bugacról érkezett barátainkkal jó volt újra találkozni, együtt lenni! 
  
A hétvége kiemelt programja Máthé Réka utazótanító előadása volt az Olasz Kulturális Központban,  ami szombat délutánra megtelt gyakorlókkal és helyi érdeklődőkkel. 

 












Réka bevezetésként a buddhizmus kialakulásáról, főbb sajátosságáról, téveszméiről (pl karma jelentése, vallás nem vallás kérdése) beszélt, majd rátért Buddha tanításainak három szakaszára. A Gyémánt Útról - mint legmagasabb szintű látásmódról – logikusan, humorral és saját tapasztalataival is kiegészítve mesélt nekünk. A gyakorlóknak mindez azért is kiváló, mert leellenőrizhetik, hol tartanak a fejlődében! Szimpatikus, kedves ember s rendkívül inspiráló a jelenléte.

 





























Az előadást furcsamód tízpercenként megszakította egy-egy általános derültséget okozó hangforrrás, mintpéldául lónyerítés, esküvői dudálás, koncert, egy Elvist hallgató sofőr és kecskemekegés. Később a csillárról leereszkedett közénk egy pók is. :D  

Előadás után a gompába visszaérve a 16. Karmapán meditáltunk. 


 




















Ezután közös vacsorával koronáztuk meg a napot.... :D












 

















Tibi a sztúpagyártás fortélyairól mesélt...





























:)


















A hétvége eseményeit közös meditációval folytattuk másnap, majd belső tanítással és a búcsúzással zártuk vasárnap. Még egyszer köszönjük Máthé Rékának, hogy elfogadta a meghívásunkat és mindenkinek aki eljött a régiós hétvégére!


Szegediek 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Copyright © Szeged - Gyémánt Út Meditációs Központ