hétvége

Izgalmas, eseménydús hétvégén vagyunk túl. :)
A veszprémi központ alapítótagját, Porkoláb Péter utazótanítót  láttuk vendégül a hétvégén Szegeden. Halál és újraszületés című előadása mellett vasárnap az általa vezetett Phova-gyakorláson vettünk részt.
A szegedi program kizárólag a gyakorlóknak szólt és csak azoknak, akik már végeztek korábban Láma Oléval Phovát. Idén nyáron a becskei kurzus pont erről szólt, mindannyian jól emlékszünk rá és emlegetjük azóta is milyen szuper volt   :) 























































A két program szorosan kapcsolódik egymáshoz, hiszen az említett gyakorlat a vonalunk egyik legfontosabb átadása és abban a szerencsés helyzetben lehetünk, hogy Ole Phova-mester és több mint 80 ezer embernek adta már meg.ezt az erőteljes módszert. Nem csoda, hogy ez a nyilvános előadás is sok embert érdekelt, hiszen a halálról bár sokat tudunk de mégsem eleget és azt is egyéni megítéléssel. Fontos megemlíteni, hogy a buddhizmus a halált nem valaminek a végeként értelemezi vagy egy bármikor bekövetkezhető dologként amitől félnünk, tartanunk  kell. Az élet körforgásszerűen zajlik: megszületünk, élünk, álmodunk és meghalunk. Ürességtermészetük révén feltételekből állnak össze amik később széthullanak, nem állandó dolgok amikre hosszútávon támaszkodhatnánk. Csak az itt és most van és a módszerek amivel dolgozhatunk A Phova  pedig végig fogja kísérni életünket. (a témáról minden fontos  információ elérhető buddhizmusma.hu  oldalon )   
        

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Copyright © Szeged - Gyémánt Út Meditációs Központ